Mirko Filipović Cro Cop

mirko filipović cro cop

Datum rođenja: 10. rujan 1974. godine
Mjesto rođenja: Vinkovci
Visina: 188 cm
Težina: 102 kg

Biografija

Mirko Filipović je planetarno popularni hrvatski bokač, K-1 borac i borac u mještovitim borilačkim disciplinama poznat pod nadimkom Cro Cop. Poznat je postao po uspješnim borbama u najbrutalnijom Ultimate Fight disciplini.
Mirko je poznat po podjednako dobrim borbama na K-1 i PRIDE turnirima. Njegov zaštitni znak je ubojita lijevi high-kick (pošto je lijevak) s kojim nokautirava suparnike. Radio je u specijalnoj antiterorističkoj jedinici Lučko te je radi toga i dobio nadimak Cro Cop mada se prije borio pod nadimkom Tigar.

Mirka Filipovića na ulasku u ring prati pjesma "The Wild Boys" od Duran Durana. Također je snimio film Ultimate Force koji je zapamćen kao nažalost nekvalitetan film. Mirko je također poznati hrvatski saborski zastupnik koji kaže da želi pomoći ljudima u njihovim poslovima te se zato i odlučio za taj poziv.

K-1 Karijera

1996. godine Mirko Filipović je nastupio na K-1 Grand Prix turniru na kojem je prvo porazio Jerome Le Bannera a potom izgubio od jednog od najvećih K-1 boraca Ernesta Hoosta. Vratio se nakon tri godine natrag i porazio britanca Ricky "Tank" Nicholsona ali odmah potom je izgubio od Xhavit Bajramija.

Na međunarodnom turniru porazio je borca Mikea Bernarda u jednoj od najboljih Mirkovih borbi do tada. Na istom je turniru porazio i Musashija te Sam Greca ali radi slomljenog rebra je nakon toga izgubio opet od Ernesta Hoosta.

Nakon toga imao je još mnogo pobjeda ali zapamćena je ona nad gorostasnim Bob Sappom zvanim "Zvijer" kojeg je nokautirao nakon samo 86 sekundi. 2000. godine plasirao se u finale prestižnog Nagoya Grand Prix turnira gdje ga je čekao Mike Bernardo i osvetio mu se za poraz na Grand Prixu. Mirko je tada također ušao u ring ozlijeđen na jednu nogu na koju ga je Bernardo stalno udarao ali je Mirko radi svoje upornosti i ustrajnosti u toj borbi postao omiljen u Japanu. Iste godine na Grand Prixu ga je po treći puta pobjedio Ernesto Hoost te je nakon toga Mirko prešao u PRIDE turnire.

Pride Karijera


Nakon pobjeda nad Markom Huntom, Remyem Bonjaskym i Bob Sappom došao je do šanse da se bori sa Minotaurom za naslov svjetskog prvaka. U tu borbu protiv Minotaura je ušao samouvjereno i prvu rundu je bio bolji, ali ta samouvjerenost ga je koštala u drugoj rundi gdje je pretrpio polugu na ruci od strane Minotaura. Nakon toga na Prideovom turniru 2004. godine iznenađujuće ga je nokautirao Kevin Randleman. Nakon toga je ostvario 6 pobjeda zaredom ukljućujući pobjedu nad bratom prvaka Fedora Emejlijanenkom, Aleksandrom Emejlijanenkom. 28. kolovoza 2005. je dobio priliku se boriti protiv Fedora koju je izgubio na bodove jer je Fedor bio jači borac u sve tri runde.

Nakon toga Mirko je poražen od Marka Hunta odlukom sudaca te pobjedio Ikuhisa Minowu i Hidehiko Yoshidu. 10. rujna 2006. Mirko je osvojio Grand Prix Turnir brutalno nokautirajući ljutog protivnika Wanderleija Silvu te kasnije u finalu Josha Barnetta.

UFC Karijera

Mirkova UFC karijera je trajala vrlo kratko. Prvo se borio protiv Eddija Sancheza početkom drugog mjeseca 2007. godine kojeg je dobio tehničkim nokautom (udarcima u glavu) da bi dva mjeseca nakon toga izgubio jednu od najtežih borbi u karijeri od Gabrijela Gonzage nokautom (težak udarac u glavu) nakon kojega je ostao ležati 5 minuta na podu. Nakon toga se vratio 2008. godine u PRIDE

PRIDE Karijera

Vratio se početkom 3. mjeseca 2008. godine u PRIDE gdje je za 56 sekundi nokautirao Tatsuya Mizunoa. Njegova se karijera nastavlja u PRIDE borbama.


Linkovi

Mirko Filipović - stranice o Mirku na engleskom jeziku, sve nove informacije i mnoge druge stvari o Mirku i njegovim borbama.

Slike

mirko filipović cro cop 1 mirko filipović cro cop 2 mirko filipović cro cop 3 mirko filipović cro cop 4

Video

Posted in


Anoniman (not verified) | Sun, 2009-12-27 23:12

mirko svaka cast majstore samo tako nastavi. pozdrav iz bosne
»

Bojan (not verified) | Sun, 2009-11-22 19:40

Mnogi vole šampione samo dok su šampioni. Ja mogu, da kažem, da znam koliko napora je uloženo u sve ono što si postigao. I znam, da je tvoje srce veliko ko Rusija, jer imati toliko hrabrosti, da se izidje na megdan borcima svetskog formata je božji dar. Zbog toga mi te volimo sada dok si šampion, a volječemo te i tada kada niko više neče pričati o tebi. Za nas si i bičeš naš Mirko, naš šampion. (PS: Uvijek navijamo za šampione slavenskog porijekla) Bojan i drugovi iz Slovenije
»

kilezg (not verified) | Tue, 2009-06-09 19:00

hahah koji car mirko! frajer moze svakog dobit 1 na 1 da ga jebes
»

Anoniman (not verified) | Mon, 2009-06-08 19:57

ajde Mirko,razbij Fedora i postani prvak,znam da ti je to cilj,budi uporan i ostvarit će se
»

čoda (not verified) | Wed, 2009-04-29 11:59

Svaka čast majstore. Ostani svoj i dalje. A onikoji ne vjeruju u tebe nek se ...
»

Filip (not verified) | Mon, 2009-02-09 11:57

Mirko puno srece
»

MKusan (not verified) | Mon, 2009-01-05 13:19

mirko kako je onega u japanu u nogu!!! našao mu je bolnu točku
»

Anonymous (not verified) | Mon, 2008-05-19 21:11

mirko, udaj se za mene!?!

»

ivona zana (not verified) | Thu, 2008-05-15 14:20

moran samo rec,najjaca faca u hrvata!svaka cast,mangupe,najbolji si!vole te dalmatinke,a ova jedna posebno.sritno!

»

Anonymous (not verified) | Tue, 2008-05-06 19:38

Mirko, odlično si krenio malo su te poremetili,al se opet vratio u formu itako će nastaviti!!!Samo
Naprijed

»

Anonymous (not verified) | Fri, 2008-04-18 19:11

Mirko ti si najbolji samo tako nastavi ti si moj idol al najveći.Cobra

»

Peka46 (not verified) | Thu, 2008-04-17 17:38

Mirko najbolji si!!!Samo tako nastavi i ove godine naslov je tvoj

»

Anoniman | Fri, 2008-03-28 13:49

Mirko svaka čast, ja ne bi izdržala sve te borbe!
sara

»

Političke Zvijezde