Hladno Pivo

Bend nastao: 1988. godine
Članovi :
1. Mile Kekin – pjevač
2. Suba – bubnjevi
3. Zoki – gitara
4. Šoki – bass gitara
5. Deda – klavijature
6. Stipe – truba

Biografija

Hladno Pivo je jedan od najpoznatijih hrvatskih punk rock bendova nastao 1988. godine. Inače su jedan od najslušanijih bendova te unatoč svim svojim promjenama u albumima, uvijek im je stil ostao isti.

Hladno Pivo je održalo do sad preko 600 koncerata prepunih ljudima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj i Makedoniji. Kao band osvojili su 3 Porina, 3 Crna Mačka.

Potekli su iz zagrebačkog kvarta Gajnice te su obilježili kasne 90te svojom punk rock glazbom i tako postali jedan od najboljih hrvatskih rock bandova svih vremena. Prva tri njihova albuma (Džinovski, G.A.D. i Desetka) su upamćeni kao albumi sa pjesmama koje u sebi nose snagu pop punka, punk rocka i hardcore punka te su samo uvertira za ono što slijedi. 1999. godine Hladno Pivo je izdalo album Pobjeda koji se razlikuje od prijašnja 3 albuma po tome što nosi u svojim pjesmama sadržaje ska ritmova, country lirika, heavy metal tutnjava, folk poetika, jazzy ugođaj, te također u pjesmi Bački zagre stuhpa šeja kao apokaliptični narodnjak.

Kraj 2000. godine snimaju live album Istočno od Gajncica, a slijedeću godinu glavni akter Hladnog Piva, Mile Kekin koristi za samostalnu karijeru (Mile i Putnici). 2002. godine se band vraća sa himnom za nogometnu reprezentaciju Hrvatske u Japanu.

Početak lipnja 2003. godine doživljavaju glazbeni boom izdavanjem novog albuma Šamar, sa glavnom pjesmom Zimmer Frei na njemu i spotom napravljenim samo za promociju albuma. Da je album kvalitetan vidjelo se 2004. godine na Porinu i Zlatnoj Koogli. 2005. godine u velikoj turneji pod nazivom Runda za Sve obilaze 10 najvećih hrvatskih gradova radeći po njima koncerte gdje su se okupljale na tisuće ljudi.

U proljeće 2007. godine iznad je najnoviji im album Knjiga Žalbe sa glavnom pjesmom na njemu Nije Sve Tako Sivo.

O Članovima Benda

1. Mile Kekin je član banda od njegovih početaka do danas. Mile je inače glavni vokal banda te je poznat po tome što je glumio u popularnoj humorističnoj seriji Bitange i Princeze zajedno sa Tarikom Filipovićem i Reneom Bitorajcem. Inače ga prijatelji zovu Dugi te ima porok da gubi stvari. Kroz zafrkanciju kaže da je uveo “članak ustava Hladnog Piva” a taj je: “Kad ti trojica kažu da si pijan, lezi i valjaj se.”

2. Suba je također član banda kao i Mile od njenih početaka. Inače je poznati čelavac u grupi te kroz zafrkanciju kažu za njega da je eksplozivne naravi a u suštini mucica. Inače osim što svira bubnjeve, svira i udaraljke i gitaru. Inače je i strastveni pušač i ljubitelj automobila.

3. Zoki je treći čelavac banda. I on je kao i Mile i Suba od samih početaka banda s njima. Zoki inače svira bubnjeve te razne gitare.

4. Šoki je član banda Hladno Pivo od 1998. godine. Inače svira u bendu bass gitaru ali zna svirati i klarinet. Razumije se u zvuk je obožava pojačala i ostalu aparaturu vezanu uz bass gitaru.

5. Stipe, pridruženi je član banda od 1997. godine a stalni član od 1999. godine. Inače kažu za njega da pjeva i svira spontano. Kažu dečki iz banda da mu je životna parola: “Ako ne osta ne bi dosta.”

6. Deda je inače pridruženi član banda od 1999. godine a stalni član od 2003. godine. Inače je vrlo strastveni muzičar i svire sva a najbolje mu idu klavijature.