Goran Višnjić

Datum rođenja: 9.9.1972.
Mjesto rođenja: Šibenik

Biografija

Goran Višnjić je već od malih nogu pokazivao sklonost prema glumi. Na filmu se prvi puta pojavljuje u jugoslavenskom filmu “Braća po materi” nastao 1988. godine. Kada je počeo rat prijavio se u vojsku i branio je svoj grad Šibenik. Nakon obrane grada upisao se na Akademiju dramskih umjetnosti što mu je oduvijek bila želja. Goran je popularnost u Hrvatskoj stekao 1993. glumeći ulogu Hamleta i izvodeći tu ulogu po čitavoj Hrvatskoj. Otada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom.

1999. godine dobiva najveću ulogu u karijeri a to je uloga Dr. Luke Kovača u popularnoj američkoj seriji “Hitnoj Službi” (“ER”). Glumi doktora iz Hrvatske koji je izgubio porodicu u ratu, a zatim emigrirao u SAD. Time postaje zvijezda Hitne Službe te nasljeđuje zvijezdu koja je otišla bas kada je on došao u Hitnu službu (George Clooney). Od 1999. godine je oženjen kiparicom Ivanom Vrdoljak, kćerkom poznatog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka koji ga je pozvao da glumi u njegovom dugometražnom filmu “Duga Mračna Noć” na što je Goran pristao (glumio je bećara Ivu).

U slobodno se vrijeme bavi ronjenjem. 1998. godine Madonna ga je pozvala da sudjeluje u njezinom spotu te je vjerojatno jedini Hrvat koji ju je poljubio. Trenutno živi u Los Angelesu te se nakon snimanja serijala Hitne Službe namjerava vratiti u Hrvatsku. 

Slike