Danijela Martinović

Datum rođenja: 15. srpanj 1971.
Mjesto rođenja: Split
Kontakt E-mail adresa: danijela@danijelamartinovic.com

Biografija

Danijela Martinović je poznata hrvatska pjevačica zabavne glazbe i bivša pjevačica grupe “Magazin”.

Karijeru je počela kao pjevačica u zboru te je kasnije prešla u grupu Magazin kao glavni vokal. Prvi zapažen rezultat je odmah bio boom na estradi i to osvajanje Dore ’94. godine u paru sa opernom divom Ljiljanom Nikoloskom sa pjesmom “Simpatija”. Prvi samostalni album Zovem te ja” Danijela Martinović je izdala 1996. godine u izdanju Croatie Recordsa nakon kojeg je uslijedio 1998. godine Danijelin najprodavaniji album “To malo ljubavi”. Iste godine Danijela pobjeđuje na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Europe “Dora ’98.” sa pjesmom “Neka mi ne svane” koju je napisao za nju Petar Grašo te se time Danijela već 1998. godine svrstala u povijest kao jedina izvođačica koja je osvojila dva puta Doru otkako je samostalne Republike Hrvatske.

U Irskoj predstavlja hrvatsku na izboru pjesme za pjesmu europe pod nazivom “Eurosong ’98.” te osvaja zadivljujuće 5. mjesto što spada u vrh postignuća države hrvatske na tom natjecanju. U to vrijeme nije samo popularna u Hrvatskoj već i u Sloveniji gdje je jedna od najtraženijih izvođačica te u Makedoniji gdje je 1999. godine proglašena izvođačicom godine.

1999. godine objavljuje i treći album “I po svjetlu i po mraku” te odmah zatim 2001. godine “Pleši sa mnom” koji je postao poznat po pjesmi u duetu s Kemalom Montenom Ovako ne mogu dalje. 2005. godine izdaje i slijedeći veći album “Oaza” te 2006. godine “Canta y baila con Danijela”. 

Danijela je u svojoj karijeri održala mnogo koncerata od kojih je posebno bitno naglasiti da je sudjelovala na skoro svim većim humanitarnim akcijama te je čak sama od prodaje mnogih albuma davala novac u humanitarne svrhe bolnicama za djecu sa poteškoćama u razvoju i oboljeloj djeci od malignih bolesti što je odlika velikih pjevača i pjevačica da daruju onima kojima treba te se to kada tada svima vrati na neki način.

Bitno je istaknuti da je izdala i knjigu za djecu pod nazivom “Da Ma”. Inače kao osoba je vrlo vedra i vrlo topla te se može reći da se u velikoj mjeri suosjeća sa svima onima kojima je to potrebno. Smatra da svatko u životu treba raditi ono što vole i baviti se time.

Što se tiče privatnog života, Danijela je bila udana za Marka Perkovića Thompsona no taj brak nije dugo potrajao. Nakon bila je u vezi iza vrata javnosti sa Petrom Grašom te još se točno nezna dali su još uvijek u vezi ili dali je kao do sada taje.