Colonia

Kontakt E-mail adresa: tomislav@colonia.com.hr

Sastav čine:
Glavni vokal: Indira Vladić Mujkić
Autor i producent: Boris Đurđević
Menadžer i DJ: Tomislav Jelić (Kameny)

Biografija

Colonia je najpopularnija dance grupa u Hrvatskoj koja je osnovana 1996. godine u Vinkovcima. Poznata je naročito po tome što je davala svoje pjesme za naslovne glazbene špice Big Brother showova.

Prva objavljena pjesma grupe Colonia je bila Nek’ vatre gore sve, a odmah iza nje Sve oko mene je grijeh koja je postala hit kod slušatelja i vrtila se po radio stanicama svakodnevno. Prvi album objavljuju 1997. pod nazivom Vatra i led. Nakon toga Colonia ne prestaje nizati uspjehe, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

2001. godine album Milijun milja od nigdje postaje najprodavaniji album u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina do tada. Pjesmom Za tvoje snene oči osvajaju Grand Prix na Hrvatskom radijskom festivalu te pjesma postaje hit godine. Sljedeće godine s albumom Izgubljeni svijet opet postižu neopisiv uspjeh, tako je recimo samo pjesma Oduzimaš mi dah osvojila opet Hrvatski radijski festival te proglašena opet najizvođenijom pjesmom godine.

Sljedeće godine 2003. s pjesmom C’est la vie opet osvajaju HRF, te opet zaradila nezapažen uspjeh te godine. Tim albumom je i završila era Colonie bar što se tiče jako velike popularnosti. 2005. je objavljen album kolekcija najboljih pjesama do tada pod nazivom Najbolje od Svega, dok je 2006. snimljen album Do kraja s kojim je istoimena pjesma postala himna tada održavanog Big Brothera. Zadnji album Pod Sretnom Zvijezdom napravljen 2008. godine je poznat po tome što je izdao pjesmu (koja je bila zaštitni znak Big Brothera na Tajlandu) pod nazivom Avantura zove me.

Colonia je poznata uvijek bila kao grupa koja je uvijek težila atraktivnim spotovima i novim detaljima naročito vezanima uz nove spotove čime su stvarali neku novu inovativnost i video efekte koji dotada nitko nije imao.